Contact: info@relaxandsmile.ro
Suna la: 0742 231 027
Stai conectat cu noi:

Raindrop

Raindrop

Tehnica Raindrop combina arta aromaterapiei cu tehnicile Vita Flex si masajului in aplicarea uleiurilor esentiale pe diverse portiuni ale corpului. Atunci cand se combina efectele pozitive ale masajului asupra muschilor, a incheieturilor, asupra sistemului circulator si a altor sisteme din corp, cu efectele aplicarii uleiurilor esentiale, se creaza pentru pacient o experienta relaxanta care echilibreaza mintea, corpul si spiritul. 

Folosirea combinata a impulsurilor energetice care se dau prin manevrele speciale de masaj dar si prin folosirea a noua uleiuri esentiale ( oregano, cimbru, busuioc, menta piperata, salcie himalaiana, chiparos, maghiran, amestecul de uleiuri numit valor si aroma siez ) aduce organismul intr-o stare de echilibru si armonie, la nivel fizic, mental si emotional, il detoxifica si purifica. Proprietatile naturale ale uleiurilor esentiale produc un efect de eliberare, usurare asupra mintii si emotiilor, ceea ce permite o eliberare, o indepartare naturala a stresului si a starilor depresive. Atunci cand se aplica un ulei care contine nivelul optim de constituenti terapeutici, rezultatul consta intr-o stare de bine si de echilibru emotional. Prin aplicarea uleiurilor esentiale direct pe piele si apoi folosind o tehnica de masaj culeasa de fondatorul metodei, Gary Jung, de la indienii nord americani, pacientul incepe sa simta eliberarea emotiilor negative, detensionarea muschilor si experimenteaza efectul purificator pe masura ce corpul clientului elimina toxinele. 

Tehnica Raindrop foloseste masajul si aplicatiile de uleiuri esentiale pentru a atenua simptome de scolioza, cifoza si alte boli ale spatelui, întarind în acelasi timp sistemul imunitar.

Cercetarile medicale au dovedit faptul ca de-a lungul coloanei vertebrale exista multi virusi în stare latenta. Uleiurile esentiale naturale, care sunt extrem de puternice, sunt aplicate ca niste picaturi de ploaie, pe spate, unde sunt absorbite si actioneaza pentru a ataca acesti virusi. Mii de terapeuti maseori, chiropractori si pacientii lor au laudat, pe parcursul a mai mult de zece ani, aceasta tehnica uluitoare de vindecare, a D. Gary Young.

Tehnica Raindrop a fost pusa la punct de naturopatul dr. Gary Young pe baza cercetarilor efectuate în ceea ce priveste uleiurile esentiale ca agenti antimicrobieni si a informatiilor fascinante pe care le-a învatat de la intelepti indieni. Este o tehnica puternica, neinvaziva, ce se bazeaza pe capacitatea antivirala, antibacteriana si antiinflamatorie a unui pachet de uleiuri esentiale alese special pentru a determina organismul sa-si mentina curbura spinala normala. Conform unor studii mai recente s-a demonstrat ca unele tipuri de anomalii in aliniamentul coloanei se datoreaza unor virusi si bacterii ce se afla in stare latenta pozitionati de-a lungul coloanei vertebrale. Acesti germeni patogeni determina inflamarea si respectiv contorsionarea si desfigurarea coloanei. Deoarece masajul Raindrop actioneaza direct asupra punctelor reflexe de pe talpa prin tehnica VitaFlex cat si direct asupra muschilor spinali simultan stimulandu-se si sistemul limbic prin inspirarea remediilor – efectul obtinut este maxim. 

Dupa un astfel de tratament organismul trece printr-o etapa de purificare-detoxifiere-realiniere a coloanei ce se prelungeste pana la 7 zile. Este recomandat a se tine post sau o dieta usoara si inainte si dupa terapie pentru a beneficia la maxim de potentele uleiurilor folosite. Efectele unei aplicari pot dura cateva luni bune pentru o persoana, în timp ce alta poate avea nevoie de mai multe sedinte, de aplicari repetate saptamanal, pana ce organismul începe sa raspunda la tratament, ceea ce poate dura de la cateva saptamani pana la un an. 

Efectele tehnicii raindrop: 

 1. reducerea durerilor de spate prin realinierea coloanei vertebrale si relaxarea tesuturilor musculare ,
 2. stoparea gripei sau a racelii,
 3. bucurie, mai multa energie
 4. indepartarea stresului si a starii de anxietate, curatare a tesuturilor,
 5. reducerea discomfortului din articulatii,
 6. sustinerea sistemului imunitar,
 7. imbunatatirea capacitatii de concentrare,
 8. echilibrarea balantei energetice.

Pentru acest tip de masaj se folosesc numai uleiuri esentiale de puritate terapeutica Young Living, obtinute prin distilare la temperatura si presiune scazuta conform standardelor AFNOR si ISO. 

Este un lucru obisnuit ca persoanele cu scoliozã care beneficiazã de TR, sa castige aproximativ 2,5 cm, sau chiar mai mult, în înaltime, si asta în urma unei singure aplicari. Multe alte persoane au raportat ca nu au mai simtit durere ori senzatia de congestive în zona respectiva, ba chiar au scapat de raceala si gripa, dupa ce li s-a aplicat TR. Acesta este si motivul pentru care TR a starnit interesul celor care lucreaza în domeniul tehnicilor de vindecare. 

Tehnica Raindrop se poate personaliza, pentru a raspunde cat mai bine la diferite probleme de sanatate, care nu au legatura directa cu problemele de spate. Infectii pulmonare, probleme cu digestia, hormonale, insuficiente hepatice, precum si altele se pot trata, substituind uleiurile esenþiale standard folosite în TR, cu alte uleiuri anume, speciale pentru organul respectiv. Obiceiurile sanatoase de nutritie si o minte deschisa, pozitiva, pot ajuta corpul si derma sa accepte uleiurile mai bine si mai repede. 

Este bine ca inainte si dupa aplicarea tehnicii Raindrop organismul sa fie ajutat si printr-o dieta detoxifianta, exercitiu fizic , somn suficient , meditatie , rugaciune. Toate afirmatiile despre uleiurile esentiale din acest document, nu se refera decat la uleiurile de puritate terapeutica ale companiei Young Living cu cate se practica acest tip de masaj. 

Principiul de functionare al uleiurilor esentiale: 
Uleiul esential declanseaza procesul de regenerare al plantei, similar sangelui in corpul uman. Atat uleiul esential cat si sangele contin compusi de tipul hormonilor care au rol declansator al procesului de regenerare. Similitudinea merge mai departe : structura chimica a uleiului esential este similara cu cea a celulelor corpului uman. Asa se face ca aceste molecule, relativ mici, sunt imediat acceptate de organism. Aplicate de exemplu pe talpa , moleculele esentiale vor calatori in cateva minute prin intreg organismul, destinatia fiind organul aflat in suferinta. Ajuns acolo penetreza in interiorul celulei si schimba informatia gresita la nivel de ADN. Si ca efect : stimuleaza secretia de anticorpi, neurotransmitatori, endorfine, hormone si enzime. Moleculele aromatice actioneaza direct asupra sistemului limbic influentand centrul emotional al creierului. 

Iata cateva emotii negative pe care masajul raindrop le amelioreaza:

 • manipulare ( busuioc)
 • lipsa respectului de sine ( chiparos)
 • incoerenta ( aroma siez)
 • deconectare, neimplinire ( maghiran)
 • frica de a finaliza lucruri, vulnerabilitate, toxicitate ( oregano)
 • esec, frica de dependenta, restrictie, rigiditate ( menta)
 • lipsa de potectie ( cimbru)
 • agresiune, frica de conflict, inabilitatea de a face fata, infrangere ( uleiul valor = curaj)